Вход
обновено 11:53 AM EET, Jan 18, 2020

РАЗЛОГ СЕ УТВЪРЖДАВА КАТО ПРЕДПОЧИТАНА ЦЕЛОГОДИШНА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ И С РЪСТ ОТ 16 % НА НОЩУВКИТЕ В РАЙОНА

376 536 са нощувките за 2019 г. в хотели и къщи за гости на община Разлог, което реално представлява ръст от 16 % спрямо 2018 г. и над 40 % спрямо 2017 г. Данните са поредно доказателство, че община Разлог се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от най-предпочитаните дестинации, а фактът, че най-много нощувки има през месеците август и декември, само потвърждава увеличаването на туристите в региона през цялата година.
Със своите минерални извори и възможности за спа почивка с. Баня се развива изключително добре като туристическа дестинация и местните жители се радват на целогодишен туристопоток.
Община Разлог ще полага и занапред максимални усилия да подкрепи туристическия бранш и да развие още туристическите възможности на района. В тази насока, по покана на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, на 14.01.2020 г. ще се проведе работна среща с министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова и част от нейния екип. Срещата, на която ще присъстват и представители на местния туристически бранш, ще започне в 11.30 ч. в залата на Общински съвет-гр. Разлог.

 

Banner 468 x 60 px